Για ενημέρωση καλέστε στο 2105158500

 

 

Πατήστε εδώ για να σας καλέσουμε

 

 

Κατεβάστε το ebook της myoffice και αυξήστε την παραγωγικότητα του γραφείου σας.

 

 

Πώς υπερβαίνουμε την έλλειψη προσωπικής σχέσης με τους πελάτες των εταιριών που εκπροσωπούμε

Πώς υπερβαίνουμε την έλλειψη προσωπικής σχέσης και επαφής με τους πελάτες των επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε 

Η έλλειψη προσωπικής σχέσης και επαφής με τους πελάτες των επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε, πράγματι μπορεί να φαίνεται σαν ένα εμπόδιο στη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας. Όμως, έχουμε βρει αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να δημιουργήσουμε «γέφυρες» για την επίτευξη προσωπικής επαφής και να δώσουμε προστιθέμενη αξία στην επικοινωνία μας, αλλά και για να διαφοροποιηθούμε από τα Call Centers.

Η εξατομικευμένη (ή η ονομαστική) υποδοχή των κλήσεων από τις γραμματείς μας, αλλά και η εκπαίδευση και η εμπειρία τους, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επαφές με προσωπική χροιά με τους πελάτες των επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε. Με τη υπόδειξη των πελατών μας και τη δική μας συμβολή σχεδιάζουμε ειδικά σενάρια επικοινωνίας για κάθε πελάτη μας, για τη διασφάλιση της ποιότητας του έργου και για την επίτευξη προσωπικής επαφής με τους πελάτες τους. Έτσι, παρέχουμε εξατομικευμένη διαχείριση κλήσεων ανά πελάτη μας. Από την άλλη, η ευγένεια, η προθυμία η αποτελεσματικότητα των εκπροσώπων / γραμματέων αλλά και το χαμόγελο μας, συμβάλουν στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και εξυπηρέτησης.

 

Οι υπάλληλοι της εταιρείας που έχουν αναλάβει το κομμάτι της τηλεγραμματείας έχουν ή πρέπει να έχουν κάποια συγκεκριμένα προσόντα (έχουν για παράδειγμα κάποιο πτυχίο γραμματειακής υποστήριξης);

Στη Μy Office θεωρούμε πολύ σημαντικό το να έχουν πέρα από τα τυπικά προσόντα και τις επαγγελματικές ικανότητες, δηλαδή επαγγελματισμό, ικανότητες επικοινωνίας και χειρισμού προφορικού και γραπτού λόγου, πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ, απόδοση υπό συνθήκες πίεσης να έχουν και τις πολύ σημαντικές δεξιότητες, όπως άνεση στην τηλεφωνική επικοινωνία, συνέπεια, εχεμύθεια, ευγένεια και προθυμία, αλλά και ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών / προγραμματισμού / επίλυσης προβλημάτων / οργανωτικές ικανότητες. Με αυστηρή επιλογή, εκπαίδευση, παρακίνηση και αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού μας και με μονιμότητα των εκπροσώπων–γραμματέων μας επιτυγχάνουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και εξυπηρέτησης.

 

Αυτό το είδος outsourcing υπηρεσίας έχει προοπτικές στη χώρα μας;

Οι υπηρεσίες τηλεγραμματείας είναι σχετικά νέες για την Ελλάδα. Στο εξωτερικό παρέχονται σε πολλές δυτικές χώρες, τώρα και αρκετές δεκαετίες.

Θεωρώ ότι η υπηρεσία τηλεγραμματείας έχει προοπτικές και στη χώρα μας, γιατί έχει αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα και ειδικά στην περίοδο κρίσης το σημαντικότερο όλων είναι η εξοικονόμηση πόρων και η αποδέσμευση εργατικού δυναμικού και προσωπικού χρόνου.

Δεν είναι τυχαία επιλογή ότι όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί (π.χ. Τράπεζες) αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τους (outsourcing) τα τηλεφωνικά κέντρα τους, που αποτελούν ένα από τα κύρια σημεία επικοινωνίας επιχείρησης και πελάτη για πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη, διαφήμιση και ενημέρωση. Η σημασία των τηλεφωνικών κέντρων έγκειται κυρίως στο γεγονός, ότι το τηλέφωνο αποτελούσε, και εξακολουθεί να αποτελεί, τον δημοφιλέστερο τρόπο επικοινωνίας. Το γεγονός αυτό, καθιστά τα τηλεφωνικά κέντρα ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μιας επιχείρησης, ακόμη και της μικρής.

Go to top