Για ενημέρωση καλέστε στο 2105158500

 

 

Πατήστε εδώ για να σας καλέσουμε

 

 

Κατεβάστε το ebook της myoffice και αυξήστε την παραγωγικότητα του γραφείου σας.

 

 

Πως λειτουργεί η τηλεγραμματεία

Πως δουλεύει η τηλεγραμματεία

Παρέχουμε ένα αποκλειστικό τηλεφωνικό νούμερο στον συνδρομητή μας και αυτός εκτρέπει σ’ αυτό όλα τα τηλεφωνικά νούμερα που επιθυμεί. Ενεργοποιεί και απενεργοποιεί την εκτροπή κατ’ επιλογή. Τότε η κάθε κλήση του έρχεται στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο οποίο αρχικά ακούει ο καλών το προσωπικό μήνυμα υποδοχής του συνδρομητή μας. Με την απάντηση της γραμματέας ταυτόχρονα εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή οι οδηγίες του για τον τρόπο διαχείρισης των κλήσεών του. Συγκεκριμένα, φιλτράρουμε τις κλήσεις, κρατάμε τα μηνύματα των καλούντων, παρέχουμε στους καλούντες τις πληροφορίες και απαντήσεις που μας έχει υποδείξει ο συνδρομητής μας. Ενίοτε επαναπροωθούμε στο συνδρομητή μας τις κλήσεις (σε τακτική ή έκτατη περίπτωση), τον ειδοποιούμε όταν κρίνουμε -σύμφωνα πάντα με τις δικές του οδηγίες- ότι πρόκειται για επείγον περιστατικό και ρυθμίζουμε τα ραντεβού βάσει του προγράμματος και των υποδείξεών του. Επιπλέον, μπορούμε να διεκπεραιώνουμε και εξερχόμενες κλήσεις του. Γίνεται έτσι μια εξατομικευμένη εξυπηρέτηση / διαχείριση των κλήσεων, με προσαρμογή της υπηρεσίας στις ανάγκες του κάθε συνδρομητή. Τέλος, μπορούμε να διαχειριζόμαστε διαδικτυακές εφαρμογές του συνδρομητή μας για διεκπεραίωση εργασιών και διαδικασιών του.

Για την ενημέρωσή του, ο συνδρομητής μας έχει πολλές και παράλληλες επιλογές. Έχει πρόσβαση σε online εφαρμογή για PCs, Tablets, Smartphones με επισκόπηση των εισερχομένων του κλήσεων, fax, voice mails, του πελατολογίου, των ραντεβού, καθώς και ιστορικό τους. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα από παντού να ενημερωθεί -onlineκαι σε πραγματικό χρόνο- για τις εξελίξεις του γραφείου του και να ανταποκριθεί άμεσα βελτιώνοντας την παραγωγικότητά του. Παράλληλα, του αποστέλλεται με email ή fax ένα ιστορικό (λίστα) με αναλυτική καταγραφή κλήσεων, fax, voice mails & ραντεβού. Προαιρετικά, μπορεί να έχει τακτική ενημέρωση ανά κλήση (ή για επείγοντα θέματα) με email ή SMS με τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας.

 

Είμαστε ένα απλό τηλεφωνικό κέντρο;

Όχι, είμαστε πολύ περισσότερα, αν και μεγάλο μέρος των υπηρεσιών μας βασίζεται στην τηλεφωνική επικοινωνία. Ουσιαστικά είμαστε ένα Contact Center το οποίο σημαίνει ότι διαχειριζόμαστε τις επαφές των πελατών μας, μέσα από μια ποικιλία μέσων όπως το τηλέφωνο, fax, email, έντυπη αλληλογραφία αλλά και τη διαδραστική online εφαρμογή. Οι εκπαιδευμένοι και έμπειροι εκπρόσωποι της My Office διαχειρίζονται τις οποιεσδήποτε επαφές των πελατών σας παρέχοντας άμεση, εξατομικευμένη, εχέμυθη, γρήγορη και χωρίς λάθη εξυπηρέτηση.

Σας προσφέρουμε αξιόπιστη και επαγγελματική γραμματεία προβάλλοντας την καλή εικόνα της επιχείρησής σας, υποστηρίζοντας την καλή της λειτουργία σε καθημερινή βάση, εξοικονομώντας σας χρόνο και χρήμα και συνεισφέροντας στην επέκτασή της.

Go to top